memon® Milieutechnologie GmbH

-
 
  -
 

memon

Zwembad water analyse

Analyse van de Hygiene van het water van het openluchtzwembad te Stadensen, Duitsland.


Martin Evers

* 1955, gehuwd, één dochter, specialist opleiding op het gebied van stralingstechnologie, holistische radio-esthetica, de geologie, biologie en cosmotronica om een stralingsingenieur te worden; stichtte in 1993 een instituut voor energieanalyse "INFAN"; daarnaast verrichtte hij werk op het gebied van geo-biologische eigendommen, leefruimte, slaapkamer en werkplaatsonderzoeken, onderzoek, voeding advies, sensorseminaries en presentaties, eerste ervaringen met de transformatorsysteem van Winfried M Dochow's in 1995; opgeleid als bouwadviseur kdR, deed diverse onderzoeksprojecten met de memon transformator systemen: b.v. Het zwembad van Stadensen (chloor die sinds 2002 wordt verminderd; Primaire School Gusborn (storingvrij studie milieu) sinds 2003; biocidevermindering in LIVOS verven sinds 2005; concreet experiment bij de Universiteit van Lüneburg/Suderburg in 2005, 2006; de plantengroei en grond verbetering voor het kweken van landbouwproducten in 2005/2006 in samenwerking met landbouwers en de Universiteit van Lüneburg/Suderburg.

Schwimmbad Stadensen

Het doel

Het doel was door de memon® transformator te installeren, het gebruik van chloor en de gepaard gaande negatieve bijwerkingen ervan, zoals huidirritatie en allergien, te verminderen en uiteindelijk volledig weg te laten. Het spreekt voor zich dat de relevante normen en de richtlijnen voor waterkwaliteit dienden behouden te worden.

De test

Als deel van het proefproject, nam de afdeling Gezondheid te Uelzen, Duitsland, verscheidene watersteekproeven van het water van het openlucht zwembad te Stadensen. De memon® transformator werd geplaatst op de leiding van het filtersysteem en het gebruik van chloor werd verminderd. De waterstalen werden op verschillende plaatsen genomen in het zwembad: Uit het speelgebied, de ingang van het zwemgedeelte en de glijbaan.

Het resultaat

Ondanks dat er geen chloor meer werd gebruikt in het water, voldeed het water in elke meting aan de vereisten van DIN 19643 norm. In feite werden de vereisten overtroffen en de resultaten met memon® genstalleerd en minder gebruik van chloor zorgen voor betere meetresultaten dan zonder memon® en met de gebruikelijke hoeveelheid chloor. Dit werd ook bevestigd door metingen door de Technische Universiteit Suderberg (nu de Universiteit van Lüneberg). Het maximum gemeten waarde voor totale colibacterin is 1500, de gemeten waarde in Stadensen was 0.

De voordelen door het gebruik van de memon® transformator waren zo duidelijk dat zelfs de bezoekers aan het zwembad, die niet op de hoogte waren van de experimenten, de kwaliteit van het zwembad water voortdurend prijsden. Sindsdien hebben zij een groot aantal metingen genomen, die telkens weer opnieuw de bijzondere kwaliteit van het zwemwater hebben bewezen

De Voordelen

  • Zachte, prettige waterkwaliteit
  • Geen effecten van allergien
  • Geen problemen met chloor en chloorgas
  • Milieu vriendelijke oplossing
  • Geen irritatie op de luchtwegen, de huid en de ogen
  • Economische voordelen voor de zwembad exploitant

Impressum | Zoeken | Inhoud

memon® bionic instruments

Start